Homemade Churros! / Churrot resepti

Muistatte varmaan, kun jokunen aika sitten valitin tässä postauksessa kovasti mahdottomuutta löytää oikeasti hyviä churroja Helsingistä?! Noita espanjalaisia munkkitankoja Madridissa syöneenä odotukset oli korkealla ja sitä myöten parikin espanjalaista ravintolaa Suomessa testanneena pettymys oli suuri.

Onko niiden valmistus muka niin vaikeaa, ettei ravintolat siihen pysty? Onko kyseessä juttu, jossa onnistumiseen tarvitaan vähintäänkin espanjalaiset geenit onnistuakseen? 

- No ei todellakaan!!!

Pääsiäisenä päätettiin tyttöjen kanssa kokeilla churrojen valmistusta ihan itse alusta alkaen ja se oli menestys!!! Oikeasti. Madridissa churrot oli kyllä hyviä, mutta nämä omatekemät kiipesivät kovalla vauhdilla kilpailijoiksi, niin hyviä ne oli! Ja tiedättekö, kun yleensä se reseptissä oleva kuva näyttää niin paljon paremmalta kuin oma lopputulos, mutta nyt meni ihan päinvastoin! :) Otin vapauden muotoilla reseptin munkkipötköjen sijaan tuollaisia koukeroita ja voi että...

Alla resepti ja valmistusohjeet kuvien kera. Suosittelen kokeilemaan! < 3

--

Remember my churro-dilemma that I wrote about a while ago?! Well, now we've tried it homemade and just to mention... It was a success!!! Recipe with pics below... Highly recommend to try < 3

Churrot - Churros


Taikina / dough

2 1/2 dl vettä / water
100 g voita / butter
1/4 tl suolaa / salt
2 1/2 dl vehnäjauhoja / wheat flour
3 munaa / eggs

5 dl rypsiöljyä / canola oil

1 dl sokeria / sugar
1 1/2 tl kanelia / cinnamon
(tl = tsp)



Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin tankoja (tai muotoile niistä juuri sellaisia kuin haluat - kuten me tehtiin :) Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

--

Measure the water, butter and salt into a pot and bring to a boil. Add the flour and whip vigorously for a few minutes until the dough ball is formed. Lift the pan from the heat.

Whip the eggs lightly in a separate bowl until stiff. Pour the egg foam gradually among the warm dough while stirring. Transfer dough to a piping bag.

Heat the oil in a large saucepan for deep-frying. The oil is hot enough when dropped piece of dough immediately rises to the surface and oil begins to bubble vigorously.

Extrude approx. 10 cm long dough sticks into oil (or shape those as you wish, just like we did :). You can cut the dough across with the scissors. Be careful not to touch oil with a dough bag. Fry a few churros at a time on both sides well browned. Raise churros on a paper towel to drain and roll them in a sugar. You can flavor the sugar with cinnamon or use a pre-cinnamon-sugar mixture.










Espanjalainen kaakao - Spanish Cocoa

125 g tummaa suklaata / dark chocolate
5 dl kevytmaitoa / milk
1 1/2 rkl maissitärkkelystä / corn starch
(rkl = tbs)

Mittaa suklaa ja puolet maidosta kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on liuennut. Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja loput maidosta. Kaada seos suklaamaidon joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kaakao sakenee eli noin 5 minuuttia.

Mausta espanjalainen kaakao halutessasi sokerilla ja tarjoile kuumana churrojen kanssa.

--

Measure the chocolate and half of the milk in a saucepan. Heat, until the chocolate is dissolved. In another bowl, mix the corn starch and the rest of the milk. Pour the mixture into the chocolate milk. Heat over low heat while stirring until the chocolate thickens, about 5 minutes.

Spice the hot chocolate with sugar if needed and serve hot with churros.




Reseptit / recipes - Maku.fi

Kommentit

  1. Ihanaa! Rakastan näitä! Nyt kun metin, taitavat jopa olla yksi niistä suurimmista syistä joiden vuoksi kaipaan jatkuvasti Barcelonaan! :D Ei vaan ikinä tullut mieleenkään tehdä itse! Ehdottomasti kokeiluun viikonloppuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihan törkeen hyviä! Ehdottomasti kannattaa kokeilla :)

      Poista
  2. Nami, näyttää superhyviltä! Kauanko noiden tekemisessä mahtoi kestää?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäköhän siinä meni... taikina ja kaakao tuli tosi nopsaan, se itse paistaminen vei oman aikansa, kun ei voi kovin montaa samaan aikaan sinne kattilaan heittää, mutta alle tunnissa toi koko homma meni ihan heittäen :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus