Synttärileivonnaisia.

Edellisessä postauksessa vilahtelikin jonkun verran synttäreilleni väsäämiä pieniä ruokajuttuja, ja koska olen maailman laiskin leipoja, menen yleensä sieltä mistä aita on matalin sen tylsimmän vaiheen kanssa. Kaikista kivoin vaihe on tietenkin se koristelu, mikä ehkä onkin syy, ettei se tavallinen ruuanlaitto ole koskaan kuulunut omiin lempparihommiin... jos suolaisiin ruokiin lähdetään, väsäillään sitten vaikka niitä coctailpaloja. Tai ruismacaroneja.

Ajattelin siis jakaa tännekin nämä 'reseptit', jos niitä nyt sellaisiksi voi edes kutsua - sen verran helppoja on kaikki toteuttaa...

Mokkapala-cupcakes n. 20kpl
  • Sunnuntain suklaanmakuinen kakku- ja muffinssimix + rypsiöljyä (ohjeiden mukaan muffinit, josta vuokiin täytetään taikinaa vain max. 1/3)
  • Päälle mokkapalojen kuorrute: tomusokeria 1/2 pakettia, vahvaa kahvia about 3 rkl (instant-kahvi toimii hyvin), tummaa kaakaota n. 3 rkl, voita sulatettuna n. 75g (ohjeet todella viitteellisiä, itsellä täyte näyttää joka kerta hieman erilaiselta riippuen käyttötarkoituksesta... paksumpaa täytettä saa lisäämällä tomusokeria ja löysempää enemmällä määrällä kahvia ja/tai voita)
  • Koristeeksi nomparelleja ja Haribon minivaahtokarkkeja


(Sokerittomat) mansikkakakkuset
  • Peruskääretorttupohja, sama määrä kaikkia aineita: munia, sokeria (tai steviaa 1/2 sokerin vastaavasta määrästä) ja jauhoja. Munat ja sokeri/stevia vaahdoksi, jauhot perään. Uunissa ylätasolla 250 astetta 5-10min - Sokeriton versio luotu korvaamalla sokeri Hermesetas Stevialla, jolloin kyseinen määrä on vain puolet sokerin määrästä. Tällöin on hyvä lisätä hieman leivinjauhetta jauhojen sekaan, jotta pohja edes jollain tapaa kohoaa, stevia ei juurikaan munien kanssa vaahdonnut.
  • Pohjasta leikellään pieniä ympyröitä, jotka kasataan kerroksittain muffinssivuokiin (2kpl/vuoka), väliin esim. kermaa ja ananasta - päälle mansikkalohkoja ja mintunlehtiä - oman maun mukaan.
  • ps. Kannattaa käyttää kovia muffinivuokia noiden krepattujen sijaan, jos antaa täytteen muhia yön yli. Itse sain vaihtaa seuraavana päivänä uudet...


RuisMacarons (alkuperäiset reseptit täältä)

1-2 pussia Sour Cream Ruissipsejä

Tuorejuusto-tomaattitäyte
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja (helpoimmalla pääsee, jos ne on valmiiksi pieninä paloina)
  • basilikaa (silppuna sekaan ja kokonaisia lehtiä koristeiksi)
  • suolaa, mustapippuria mausteeksi
Kalatäyte (laiskan versio...)
  • 1 paketti Chipsters savukalasalaatti 200g
  • tilliä hienonnettuna salaatin sekaan, sekä isompina osioina koristeeksi


Cosmopolitanit
  • 2.5 cl Vodka (Sitruuna)
  • 1.5 cl Triple Sec Cointreau
  • 3 cl Karpalomehu
  • 1 cl Limemehu (makeutettu esim. sokeri tai Stevia)
Laita ravistimeen jäitä ja ainesosat, ravista lujaa ja siivilöi juoma cocktail-lasiin. Koristele lisäämällä lasin reunaan limelohko.


Mustikkashotit

  • De Kuiper mustikkalikööriä (15%) - Huom! Ei saa kaikista Alkoista ja Kampin lippulaivamyymälästäkin toisinaan loppu. Muutkin mustikkaliköörit käy, mutta jos haluaa kerroksittaisen ilmeen, on tuo DK se oikea. Jos kaipaa tujumpia shotteja, voi kokeilla myös kirkasta mustikkakossua (ei kokemusta, mutta luulisi senkin toimivan...)
  • Mustikkakeittoa
  • Kermaa
Kaada shottilasiin likööriä vajaa puolet, jonka päälle valuta varovasti mustikkakeittoa. Koristele kermalla, joko kevyesti sheikatulla tai spraylla - fiiliksen mukaan :)



*Stevia-tuotteet saatu testiin Buzzador Hermesetas Stevia- kampanjasta

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti